Nuit-reklam-gece-gündüz Nuit-reklam-ajansı-Ana-Sayfa
Markanız İçin Doğru Sosyal Ağı Seçin... Facebook
 
14 Haziran 2013 0 YORUM Sosyal Medya

Bugün markalar, sosyal medya ile çok daha geniş kitlelere, çok daha kısa bir sürede ve çok daha düşük maliyetle ulaşabilmektedir. Ancak markanızın sosyal medya evreninde kaybolmaması ve rakiplerinizden daha hızlı adımlarla farklılaşabilmesi, hedef kitlenize en uygun stratejiyle ve doğru sosyal ağlarda yer almakla mümkün.

Markanızın kimliğini ve hedef kitlesini göz önünde bulundurarak; enerjinizi sizin için en uygun sosyal ağlarda etkin bir şekilde yer almaya harcamalısınız. Markanızla hiçbir şekilde örtüşmeyen bir sosyal ağda yer almak çoğu zaman vakit kaybından öteye geçemeyecektir.

“Markam hangi sosyal ağlarda yer almalı?” sorusuna cevap için en popüler sosyal ağları güncel istatistikleriyle beraber sizin için özetliyoruz…

Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı unvanını koruyor:

2004’te kurulan Facebook,  kullanım oranını her geçen gün katlayarak arttırırken, dünyanın en büyük sosyal ağı unvanını uzun bir süre kimseye kaptırmayacağa benziyor. 2013 yılı itibariyle Facebook; 70 farklı dilde hizmet veriyor ve 1.06 milyar kullanıcı sayısına sahip. Facebook’u aktif olarak kullanan kullanıcı sayısı ise 618 milyon. Facebook’ta günlük 2.7 milyar beğeni gerçekleşirken, ortalama günde 40 sayfa beğeniliyor ve 350 milyon fotoğraf yükleniyor…

Facebook kullanıcılarının;

  • %50′si markaların Facebook sayfasının web sitelerinden daha faydalı olduğunu düşünüyor.
  • %69′u sırf arkadaşı beğendiği için bir markayı beğeniyor.
  • %82′si markalarla en sağlıklı iletişim kurmanın yolunun Facebook olduğuna inanıyor.
  • Facebook kullanıcılarının %87′si en az bir markanın sayfasını beğeniyor. %52’si 2-5 markayı, %35’i 5-10 markayı takip ediyor.
 
YAZAR HAKKINDA

Nuit'te Sosyal Medya Uzmanı
Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Vine, Tumblr, Flicker, Linkdin ve dahası ondan sorulur. Oldukça sosyaldir :) Yazar, paylaşır, beğenir, tweet atar, retweet yapar ve telefonuna, tabletine sarılırak uyur :)
 
 
YORUM YAZ
*Ad Soyad
*E-Posta (yayınlanmayacak)
*Yorum
 
 
Sosyal Medyada Biz