Nuit-reklam-gece-gündüz Nuit-reklam-ajansı-Ana-Sayfa
Uzun Süreli Ajans-Marka Flörtleşmesi Aşkı Öldürüyor
 
10 Nisan 2014 0 YORUM Marka ve Ajans

Bir marka yeni bir ajans arayışı içine girdiğinde, onu çok zorlu bir süreç beklediği aşikâr. Markanın büyüklüğüne, isteklerine, stratejisine tam uyum sağlayacak, ona ne bir beden büyük ne de bir beden küçük gelecek bir ajans ile tokalaşmak öyle çok kısa sürede gerçekleşemiyor. Aday ajansları belirlemek, onların stratejilerini anlamak, uzun süren toplantılar sonucunda bir karara varabilmek yöneticiler için oldukça stresli bir yük.

Marka yöneticileri, bu uzun toplantılardan sonra ajanslardan bir kaçını kendilerine çok daha yakın hissedebiliyor ve onlara yeşil ışık yakabiliyorlar. Daha detaylı toplantılar ile birbirlerini daha fazla tanımaya, beklentilerini daha net anlatmaya, kafalarındaki hayalleri ajans yetkililerine ifade etmeye çalışıyorlar. Başta da söylediğim gibi, bir markanın işte benim aradığım ajans bu demesi maalesef ve de iyi ki, bir iki günde gerçekleşmiyor. Ancak, gelelim bu karar sürecinin ayları bulması durumlarına… Firmalarda bazen karar verme ve bu kararı üst yöneticilere onaylatma süreci çok ağır işleyebiliyor. Bu karşılıklı flörtleşmenin bir türlü imzalar atılarak bir evliliğe dönüştürülememesi bir süre sonra ister istemez ilk heyecanı karşılıklı öldürmeye başlıyor…

Ajans, bir an önce marka ile ilgili hayallerini gerçekleştirmek isterken, kurulan planlar, stratejiler, hedefler ve hayaller bir süre sonra yerini burukluğa hatta bıkkınlığa bırakabiliyor.

Dolayısıyla; firmaların çalışmak istediği ajansa karar verme süreçlerini çok uzatmaları, oluşan enerjinin ve doğru diyaloğun yok olmasına sebep olabileceği için, flört süresinin çok uzatılmayarak evliliğe dönüştürülmesinde fayda var. 

 
YAZAR HAKKINDA

Tuba Kılıç Almalı
Türünün ilk örneği olan, gece gündüz gibi bir başkan... İyi niyetli ama her türlü sömürüye karşı, yenilikçi ama köklerine bağlı, sabırlı ama çok heyecanlı... Sektörde saçlarını ağartmamış ama iletişim uzmanı, en iyi fikirlerin saçmalamakla olgunlaşacağına inanır ama saçma oluşumlara karşı... Ve kendini kısaca şöyle tanımlar: Yaradandan sonra eşine, işine, kızına ve vatanına aşık bir kadın...
 
 
YORUM YAZ
*Ad Soyad
*E-Posta (yayınlanmayacak)
*Yorum
 
 
Sosyal Medyada Biz