Nuit-reklam-gece-gündüz Nuit-reklam-ajansı-Ana-Sayfa
Markanız İçin Doğru Sosyal Ağı Seçin... Twitter
 
14 Haziran 2013 1 YORUM Sosyal Medya

200 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri olan Twitter, Türkiye’de 2013 yılı itibariyle 9.6 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bu, 2012’ye kıyasla %33’lük bir üye artışı demek…

Twitter dünya üzerine ise geçen seneye göre %55’lik üye artışı yaşarken, mobil reklam alanında Facebook’u ikiye katladı ve markaların da daha fazla dikkatini çekmeyi başardı. Twitter’da en aktif sektör tahmin edileceği üzere Medya. Ancak Havayolları şirketleri ve perakende sektöründeki bir çok marka da Twitter’da atağa geçmiş durumda…  

Türk Twitter kullanıcıları geçen sene günde 1.7 milyon tweet atıyordu. Bu sene ise bu rakam %370 oranında arttı ve günlük tweet rakamı toplam 8 milyona ulaştı.  

Kadınlar Twitter’a hakim olmaya başladı dersek abartmış olmayız. Geçen sene erkeklerin yoğun olduğu kullanıcı oranlarında bu sene kadınlar %53 ile erkekleri geride bıraktı.

2013’te Twitter’da linkli içerikler arasında en fazla fotoğraf paylaşılırken, sırasıyla video, lokasyon ve haber paylaşımları da önemli bir yer edindi.

Tweetlerin % 60’ı yorum alırken, % 20’si ise RT ediliyor. Twitter’da kullanıcılara kendilerine özel konular yaratabilme ve kullanıcıların bu konular altında paylaşımlarını yapabilme özelliğini sunan hashtag kullanımı ise 2013 yılı itibariyle, belki şaşırtıcı ama sadece %7 oranında.

Markaların Twitter stratejilerini belirlerken dikkat etmeleri gereken en önemli veri ise Twitter kullanıcılarının Twitter’ı daha çok mobilden kullandıkları. 2012’de bu rakam %59 iken, oran bu yıl %61’e yükseldi.

 

 

 
YAZAR HAKKINDA

Nuit'te Sosyal Medya Uzmanı
Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Vine, Tumblr, Flicker, Linkdin ve dahası ondan sorulur. Oldukça sosyaldir :) Yazar, paylaşır, beğenir, tweet atar, retweet yapar ve telefonuna, tabletine sarılırak uyur :)
 
 
YORUM
Tekin Bulut
Markaların yeni buluşma noktası olan Twitter, birebir iletişimde en etkili iletişim aracı olan bir sosyal medya sitesidir. Farklı fikirlerin bir araya geldiği ve her düşüncede/düşünceye sahip insanların fikirlerini dobra dobra yazdığı, tüm eleştrilere açık olan bir site.
 
 
YORUM YAZ
*Ad Soyad
*E-Posta (yayınlanmayacak)
*Yorum
 
 
Sosyal Medyada Biz