Nuit-reklam-gece-gündüz Nuit-reklam-ajansı-Ana-Sayfa
İyi bir tanıtım filminin olmazsa olmazları
 
7 Ekim 2013 1 YORUM Yapım&Prodüksiyon

Profesyonel bir tanıtım filmi firmaya prestij sağlar ve firmanın kendisini dinamik, etkin ve kısa sürede ifade etmesine imkan verir. Sizi en iyi şekilde yansıtacak bir tanıtım filmi de deneyimli ve profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmalıdır. Aksi halde hem zaman hem para hem de prestij kaybı yaşayacağınız aşikardır. Tanıtım filminizin sizi en iyi şekilde yansıtması için olmazsa olmazları şöyle maddeledik:

  • Senaryo: Tanıtım filmi firmayı en iyi yansıtan tanıtım araçlarından biri olduğu için, öncelikle filmde anlatılmak istenilenler belirlenmelidir. Filminiz ile müşterilerinizde doğru etkiyi yaratmak ilk amaçtır. Müşterileriniz filminizi izlerken size dair en önemli detayları öğrenmeli, sıkılmadan keyif alarak izlemeli ve kalitenizi filminizden dahi hissedebilmeli. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bunları anlatabilecek bir senaryoya sahip olmalısınız. Görüntülerin yanı sıra, animasyonlar, grafikler de filminizin en önemli destek elemanları olacaktır. 
  • Profesyonel bir ekip:

o İyi bir tanıtım filmi için iyi bir yönetmen olmak zorundadır. Filmin A’dan Z’ye bütün aşamaları onun kontrolünde olacağı için iyi bir yönetmenle çalışmak esastır. Şöyle ki firma,  yönetmeni kendi bünyesinde çalışan genel müdüre benzetebilir. Kendi  işleri için iyi bir genel müdür ne kadar hayati derece öneme sahip ise bir film için yönetmen de o kadar önemlidir. Ama yönetmen ne kadar iyi olsa da tanıtım filmi için birlikte çalıştığı ekip de o kadar iyi olmalıdır. Yani hiçbir firma benim genel müdürüm çok iyi çalışıyor diğer müdürlerim vasat olsa da olur demez. Şimdi o ekibe bir göz atalım:

o Görüntü yönetmeni, filmin gözüdür. Yönetmenin isteklerine uygun çerçeveyi oluşturmak, mekana uygun olarak seçilecek ışığı belirlemek asli görevleri arasındadır.

o Ses operatörü, gerekli görüldüğü takdirde ortam sesi, diyalog ve röportaj almak için kaliteli ses kaydetmek filmin can damarlarındandır.

o Işık ekibi… Işık filmin asli unsurudur. O olmadan film yapmak imkansızdır. Ama ışığı iyi kullanmak için de iyi ışıkçılarla çalışmak gereklidir.

o Prodüksiyon, reji ve set ekibi, prodüksiyon ekibi filmin çekilmesi için gerekli her türlü ihtiyacı karşılamak için orada mevcut bulunurken, reji ekibi yönetmenin söylediği komutları yerine getirir. Set ekibi de hızlı ve yoğun bir şekilde çekim alanını hazırlayan azimle çalışan karınca sürüsüdür.

o Yine bunlarla birlikte firmanın isteğine uygun olarak filme estetiklik ve devinim kazandırmak için Jimmy jib operatörü ve şaryo operatörü dahil olur.

  • Kurgu: Filminizin en can alıcı noktası çok iyi bir kurgudur. Her şey iş kurgucuya geldikten sonra şekillenir ve film, tam bir film olarak karşımıza çıkar. Görüntüler belirlenen senaryo ekseninde, seslendirme ve müzik doğrultusunda bir araya getirilir. Gerekli alt yazılar, grafikler ve animasyonlarla süslenerek son halini alır.
  • Seslendirme ve Müzik: Filmin temposunu belirlemek, duyguları harekete geçirmek, izleyicinin ilgisini elde tutmak için doğru bir müzik kullanılmalıdır. Firmayı yansıtmayan bir müzik filmin istediği etkiyi bırakmasını engelleyeceği gibi, dış sesin de profesyonel bir seslendirme sanatçısı tarafından gerçekleştirilmesi tanıtım filminin olmazsa olmazlarındandır.  
 
YAZAR HAKKINDA

By Nuit
Kendini anlatmak her zaman zordur… Süslü sözcükler, iddialı sloganlar bulmak ister herkes kendini tanımlarken… Nuit Reklam Ajansı olarak iddialı tüm kelimeleri bir kenara bırakıp kendimizi şöyle tanımlıyoruz: Gece gündüz yaratmayı ve üretmeyi seven eğlenceli ve uyumlu bir ekip…
 
 
YORUM
Faruk Güzel
Yazıyı çok beğendim, çok hoş ve çok akıcı hatta bir o kadar da sade...
 
 
YORUM YAZ
*Ad Soyad 
*E-Posta (yayınlanmayacak) 
*Yorum 
 
 
Sosyal Medyada Biz